Level-up για την Ferrari μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Lewis Hamilton

Η Ferrari έχει να κερδίσει πολλά από την έλευση του Βρετανού στους κόλπους της. Ήδη από χθες είναι εμφανή τα πρώτα σημάδια των… κερδών της.

Η αξία της Ferrari έχει εκτοξευθεί κατά πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τη μετάβαση του Lewis Hamilton στην ιταλική ομάδα. Τόσο η Mercedes όσο και η Ferrari επιβεβαίωσαν χθες με τον πλέον επίσημο τρόπο την απόφαση του Βρετανού να αλλάξει «στρατόπεδο» τη σεζόν του 2025.

Ο αντίκτυπος της απόφασης του Lewis Hamilton έγινε σαφής με το καλημέρα, και κυρίως από το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής της Ferrari αυξήθηκε κατά 6% στο άκουσμα και μόνο της έλευσης του Βρετανού στη Scuderia.

Ferrari

Σε απόλυτα μεγέθη, η χρηματιστηριακή αξία της Ferrari αυξήθηκε κατά 3,7 δις ευρώ στο χθεσινό άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Η τιμή της μετοχής της Ferrari ανά μονάδα ανήλθε χθες στα 384 δολάρια στο άνοιγμα των αγορών της Πέμπτης, λίγες ώρες αφότου «κυκλοφόρησαν» στο διαδύκτυο εκτενή ρεπορτάζ για την πιθανή -έως τότε- μετακίνηση του Lewis Hamilton στη Ferrari – στη διαπραγμάτευση της Τετάρτης η τιμή της μετοχής ήταν 346,78 δολάρια.

Ως εκ τούτου, η κεφαλαιοποίηση της Ferrari ανήλθε σε 69,12 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση τα χθεσινά στοιχεία, έναντι 62,4 δισεκατομμυρίων στο κλείσιμο των συναλλαγών της Τετάρτης.

Lewis Hamilton

Tags: