O KOA στηρίζει την επιτυχημένη προσπάθεια του Παπασάββα

O νεαρός Κύπριος οδηγός που διαπρέπει στο πρωτάθλημα USF2000 των ΗΠΑ, έχει βάλει φέτος στόχο να κυνηγήσει με ακόμη περισσότερη αποφασιστικότητα τη νίκη και η πρώτη αναγνώριση από το κυπριακό κράτος δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή.

Από τα πρώτα του κιόλας βήματα στο πρωτάθλημα USF2000 o Ευαγόρας Παπασάββας, έχοντας κάνει το άλμα από τα karts, απέδειξε πως μπορεί να τα βάλει με τους τρανούς. Σε ηλικία μόλις 14 ετών ξεκίνησε να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, κερδίζοντας την κούρσα στο Mid Ohio και πετυχαίνοντας μια σειρά από βάθρα που υπογράμμισαν το πηγαίο ταλέντο του.

Με το καλημέρα της φετινής σεζόν ο Κύπριος άσος, με καταγωγή από τη Λεμεσό, κατάφερε να κλέψει για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις, πετυχαίνοντας ήδη τέσσερεις δεύτερες θέσεις, μία στο St.Petersburg και τρεις στην πίστα του Nola Motorsport Park, για να βρεθεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και σε τροχιά για τον τίτλο.

Ο ίδιος εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το δυναμικό αυτό ξεκίνημα και δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η αναγνώριση από τον ΚΟΑ, είναι μια καλή αρχή για να μπει το δικό του όνομα στον κύκλο και στη δική μας χώρα.

Η USF2000 αποτελεί το δεύτερο από τέσσερα σκαλοπάτια που οδηγούν στην πόρτα του λαμπρού πρωταθλήματος των Indycar (διαμέσου των πρωταθλημάτων USF Pro 2000 και Indy NXT) και είναι βέβαιο ότι ο Ευαγόρας Παπασάββας έχει την ικανότητα να βάλει μια μέρα την μικρή Κύπρο πάνω στον παγκόσμιο χάρτη.

Η ταχύτητα, η σταθερότητα στο τέμπο του, η αποφασιστικότητα στις «τροχό με τροχό» μάχες και η ικανότητα να διαβάζει σωστά έναν αγώνα, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως η επιλογή του Jay Howard, πρώην οδηγού αγώνων και γνωστού κυνηγού ταλέντων στις ΗΠΑ, δεν ήταν τυχαία.

Ο επόμενος αγώνας της USF2000 είναι προγραμματισμένος για τις 9-11 Μαΐου στην Indianapolis, όπου ο Παπασάββας έγραψε ιστορία για τη χώρα μας πέρυσι, αφού έγινε ο πρώτος Κύπριος που προηγήθηκε σε μια κούρσα στη θρυλική πίστα, η οποία διοργανώνει αγώνες από το 1909.

Ο Ευαγόρας Παπασάββας χρειάζεται την ενίσχυση σας

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το άθλημά του δεν είναι συνδεδεμένο με οτιδήποτε που να παρέχει πρόσβαση σε παραδοσιακούς πόρους, ο Ευαγόρας Παπασάββας στοχεύει φέτος να επεκτείνει το δίκτυο συνεργασιών του, προσκαλώντας το κοινό να γίνει μέλος της αγωνιστικής οικογένειάς του.

Ο στόχος για τη συγκέντρωση κεφαλαίων έχει οριστεί στα $300.000, τα οποία θα επιτρέψουν στον Ευαγόρα να συνεχίσει να κερδίζει αγώνες, να βάλει μπρος μια νέα εκστρατεία για τον τίτλο του 2024 και να διεκδικήσει την υποτροφία του πρωταθλητή.

Παρόλο που ο Ευαγόρας Παπασάββας δεν διαθέτει χορηγούς όπως εκείνους που εκπροσωπούν τα διάσημα ονόματα του χώρου, παραμένει αφοσιωμένος στον στόχο του και αναδεικνύεται σταθερά νικητής. Η ικανότητά του να τα βάζει συστηματικά με καταξιωμένους οδηγούς, παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, είναι αυτό που έλκυσε προς το μέρος του και τον Jay Howard, ο οποίος πιστεύει πως ο Ευαγόρας μπορεί να φτάσει μια μέρα στο στερέωμα των αγώνων αυτοκινήτου.

Η εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης του Παπασάββα ξεκίνησε κατόπιν μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν φίλοι και γνωστοί του φιλόδοξου οδηγού και σύντομα επεκτάθηκε και έξω από τον στενό του κύκλο, μιας και τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα, η αγνή προσωπικότητά του, το πάθος και η αφοσίωση με την οποία κυνηγά το όνειρό του, ελκύει όλο και περισσότερους υποστηρικτές στο κατώφλι του.

Οποιαδήποτε συνεισφορά, ανεξάρτητα από το ποσό, θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου του Ευαγόρα Παπασάββα και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης από τον ίδιο, το όνομα του κάθε υποστηρικτή θα προβληθεί με υπερηφάνεια στο «Wall of Fame for Supporters» του ιστότοπου του οδηγού και σε όλα τα Δελτία Τύπου που θα διανέμονται σε όλη την Κύπρο.

Όσοι προτίθενται να στηρίξουν οικονομικά τον Ευαγόρα ή να διαδώσουν τα νέα για την εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσής του, μπορούν να επισκεφτούν τον σύνδεσμο https://gofund.me/4099d4f8

Για όσους αποτελούν ιδιοκτήτες επιχείρησης, η ομάδα ανθρώπων του Ευαγόρα δηλώνει πρόθυμη και ενθουσιασμένη να προβάλει την επωνυμία τους εντός και εκτός πίστας. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί τους μέσω του www.evagorasracing.com

 

 

Tags: