BYD Έρχεται το ηλεκτρικό των 25.000 ευρώ

Ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο ετοιμάζει η BYD, το Ocean M, το οποίο έχει την πρόθεση να φέρει και στην Ευρώπη, με τιμή που θα κυμαίνεται πέριξ των 25.000 ευρώ.

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, η BYD παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο με την ονομασία Ocean M. Το συγκεκριμένο concept κέρδισε τις εντυπώσεις με τη σπορ εικόνα του, ενώ όπως οι πληροφορίες αναφέρουν έχει εξελιχθεί ειδικά για την αγορά της Ευρώπης.

byd ocean m concept

Αυτό μαρτυρούν εξάλλου και οι συμπαγείς διαστάσεις του, που ταιριάζουν περισσότερο στα «θέλω» της γηραιάς Ηπείρου, παρά σε αυτά της Ασίας, με τους πελάτες εκεί να αρέσκονται στα μεγάλου μεγέθους μοντέλα ή στα πολύ μικρά, που εστιάζουν στην πόλη.

Δείτε επίσης: Δοκιμάζουμε το BYD Seal AWD

byd ocean m concept

Στο κάτω άκρο τιμής

Το επερχόμενο BYD Ocean M αναμένεται να στοιχίζει στην Ευρώπη περίπου 25.000 ευρώ, τιμή που το τοποθετεί στο κάτω άκρο των ηλεκτρικών μοντέλων και σε ευθεία αντιπαράθεση με τα πολυαναμενόμενα Renault 5 και VW ID.2. Παράλληλα, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα την τιμή του, πιθανότατα να είναι κοντά και ίσως λίγο πιο ακριβό από το επερχόμενο Citroen e-C3.

byd ocean m concept

Η κατασκευή του BYD Ocean M γίνεται πάνω στην ευέλικτη πλατφόρμα 3.0 της εταιρείας, στην οποία εξάλλου βασίζεται και το Seal. Τεχνικά στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά αναμένεται να έχει έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς.