Ράλλυ Ισπανίας: Καθαρό προβάδισμα Neuville δύο ειδικές διαδρομές πριν το τέλος

Δύο ειδικές διαδρομές πριν ολοκληρωθεί το Ράλλυ Ισπανίας, ο Thierry Neuville παραμένει επικεφαλής με τον Elfyn Evans να ακολουθεί, ενώ ο Dani Sordo έχει περάσει στην τρίτη θέση, εμπρός από τον Sebastien Ogier.

Η τρίτη και καταληκτική ημέρα του Ράλλυ Ισπανίας, 11ου και προτελευταίου γύρου του φετινού WRC, ξεκίνησε πολύ νωρίς το πρωί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Santa Marina, Riudecanyes) μήκους 50,90 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Το πρώτο πέρασμα έχει ήδη ολοκληρωθεί, με τα κορυφαία πληρώματα να μην αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe διατηρούνται με άνεση στην κορυφή, με τους Elfyn Evans-Scott Martin να ακολουθούν.

Αλλαγή είχαμε στην τρίτη θέση, με τους Dani Sordo-Candido Carrera να σημειώνουν δύο ταχύτερους χρόνους, ξεπερνώντας τους Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, με διαφορά 1,6”

Η εξέλιξη του τελευταίου πρωινού στο Ράλλυ Ισπανίας

Η τελευταία ημέρα του Ράλλυ Ισπανίας επιφύλαξε πολύ πρωινό ξύπνημα για τα πληρώματα, αφού η εναρκτήρια διαδρομή πραγματοποιήθηκε (Santa Marina 1) διεξήχθη πριν ακόμη ξημερώσει.

Rally Spain Midday 3, Thierry Neuville

Στην κορυφή δεν υπήρξε αλλαγή, με τους Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) να διατηρούν ένα καθαρό προβάδισμα 20,6” από τους Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC).

Σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στο νυχτερινό πέρασμα από την πρώτη (και 14η συνολικά) ειδική διαδρομή, οι Dani Sordo-Candido Carrera (Hyundai i20 Coupe WRC), που ολοκλήρωσαν χθες μόλις 1,2” πίσω από τους Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) , πέρασαν στην τρίτη θέση.

Rally Spain Midday 3, Sordo-Carrera

Η μάχη συνεχίστηκε στη δεύτερη διαδρομή του loop (Riudecanyes) που αργότερα θα αποτελέσει την Power Stage, με τους Ισπανούς να σημειώνουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον ταχύτερο χρόνο.

Ο Sordo αισθάνεται άνετα σήμερα, τονίζοντας ότι νιώθει πολύ όμορφα που μάχεται με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Ο Ogier, που χθες έχασε χρόνο όταν έσβησε ο κινητήρας του Toyota Yaris WRC στην υπερειδική, εμφανίστηκε διστακτικός στη νυχτερινή ειδική διαδρομή.

Rally Spain Midday 3, Ogier-Ingrassia

Στη συνέχεια, ανέφερε πως δε μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο, όμως θα προσπαθήσει να επανέλθει στην τρίτη θέση.

Προφανώς τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, καθώς η διαφορά των 1,6” είναι ελάχιστη, ενώ παράλληλα απομένουν 25,45 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Στην 5η θέση παραμένουν οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC), χωρίς να απειλούν ή να απειλούνται.

Rally Spain Midday 3, Greensmith-Patterson

Όσον αφορά στην τριπλή μάχη για την 6η θέση, προς το παρόν “νικητές” είναι οι Gus Greensmith-Chris Patterson (Ford Fiesta WRC).

Το δίδυμο της M-Sport ετοιμάζεται για τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ισπανίας, έχοντας διαφορά 6,7” και 10,1” από τους Oliver Solberg-Craig Drew και Nil Solans-Marc Marti.

Τα δύο πληρώματα της 2C Competition με τα Hyundai i20 Coupe WRC δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, με τους Solans-Marti να σημειώνουν χρόνο στην εξάδα, στην πρώτη διαδρομή της ημέρας.

Στην 9η θέση και παραμένοντας επικεφαλής στο WRC 2, βρίσκονται οι Eric Camilli-Maxime Vilmot (Sports;You, Citroen C3 Rally2).

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπληρώνουν οι Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov (Movisport, Skoda Fabia Rally2 evo).

Rally Spain Midday 3, Top10

Σε WRC 3 και Junior WRC, συνεχίζουν να προηγούνται οι Φινλανδοί οι Emil Lindholm-Reeta Hamalainen (Skoda Fabia Rally2 evo) και Sami Pajari-Marko Salminen (Ford Fiesta Rally4).

Για την ολοκλήρωση του Ράλλυ Ισπανίας, απομένει το δεύτερο πέρασμα από τις δύο προαναφερθείσες ειδικές διαδρομές, οι οποίες μεταδίδονται ζωντανά από την Cosmote Sport 5HD.

Η Power Stage του αγώνα (Riudecanyes 2, 16,35 χλμ.) ξεκινά στις 13:18.

Rally Spain Midday 3, Evans-Martin

 

Live εξελίξεις και αποτελέσματα του αγώνα, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα  του WRC.

Photos: Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing, M-Sport Ford

Δείτε highlights από τις χθεσινές ειδικές διαδρομές