Το ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 5 Αυτοκίνητο της Χρονιάς στη Γερμανία

Αφού πέρασε στον τελικό του ετήσιου θεσμού της Γερμανίας, το ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 5 ανακηρύχθηκε πανηγυρικά Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Αυτό, μόλις έξι μήνες από την κυκλοφορία του στους Ευρωπαϊκούς δρόμους και αφού ξεχώρισε μεταξύ αξιόλογων ανταγωνιστικών μοντέλων.

Η βαθμολόγηση στον τελικό αφορούσε πέντε κατηγορίες: Μεσαίο Μέγεθος, Ανώτερη Ποιότητα, Πολυτέλεια, Νέο Ενεργειακό και Επιδόσεις. Η διεθνής κριτική επιτροπή, με μέλη 20 δημοσιογράφους ειδικούς σε θέματα αυτοκινήτου, βαθμολόγησε τα μοντέλα για τον εξοπλισμό, τη συνάφεια και τη μελλοντική βιωσιμότητα. Ως νικητής της κατηγορίας Νέο Ενεργειακό, το IONIQ 5 πέρασε στον τελικό γύρο, όπου και θριάμβευσε.

“Το IONIQ 5 δεν είναι απλά ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για μάς, είναι το ανώτερο μοντέλο αυτής της χρονιάς”, δήλωσε ο Jens Meiners, εμπνευστής του θεσμού και μέλος της κριτικής επιτροπής. “Ο μοναδικός συνδυασμός σχεδιασμού, αποτελεσματικότητας και οδηγικής απόλαυσης έδωσε στο IONIQ 5 τις υψηλότερες βαθμολογίες σε όλα τα κριτήρια. Στα μάτια μας, το Hyundai IONIQ 5 ως τρόπος λειτουργίας και τεχνολογία μπαταρίας είναι πρωτοποριακό. Και η επικράτηση του ηλεκτρικού αυτού μοντέλου στη ψηφοφορία έχει διεθνή απήχηση”.

Σε σχόλιο του, ο Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hyundai Motor Europe, Michael Cole, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η βράβευση του IONIQ 5, σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, αποδεικνύει ότι έχουμε πετύχει στη δημιουργία ενός εκπληκτικού μοντέλου που ξεχωρίζει μεταξύ των ανταγωνιστών του στην Ευρώπη.

Επιπρόσθετα, αυτός ο θρίαμβος δείχνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο σχετικά με τις επιθυμίες των Ευρωπαίων οδηγών. Το IONIQ 5 είναι αυτή τη στιγμή το πρώτο στη στρατηγική μας για ηλεκτροκίνηση και μας οδηγεί προς την ολοκληρωμένη αυτοκίνηση απαλλαγμένη από ρύπους”.