Επιστρέφει η Subaru στο WRC; Τι είπε ο πρόεδρος της FIA

O πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, βρέθηκε στην Ελλάδα για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και έκανε μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Mohammed Ben Sulayem, γνώστης των απαιτητικών ειδικών διαδρομών στα ελληνικά βουνά, μιας και είχε δοκιμαστεί αρκετές φορές σε αυτά ως αγωνιζόμενος. Φέτος, επέστρεψε στην Ελλάδα με άλλη ιδιότητα, αλλά με την ίδια αγάπη για την Ελλάδα.

Λίγο πριν αρχίσει η δράση στις ειδικές διαδρομές, ο 61χρονος μίλησε για το Ράλλυ Ακρόπολις, για το μνημόνιο συνεργασίας για την καταπολέμηση της διαδικτυακής βίας στον αθλητισμό, το οποίο υπέγραψε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, καθώς και για το μέλλον του WRC.

Η είδηση αφορά τη Subaru, καθώς ο πρόεδρος της FIA, αποκάλυψε πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η ιστορική ιαπωνική μάρκα να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν θα εμπλακούν και άλλοι κατασκευαστές στο WRC, o κύριος Mohammed Ben Sulayem, είπε: «Δεν είναι μυστικό, είχα μια συνάντηση με τον κύριο Akio Toyoda. Τον ρώτησα τι μπορούμε να κάνουμε, γιατί δεν είναι απλώς ο πρόεδρος ενός κατασκευαστή, είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με τους αγώνες.

Βρήκαμε κοινό έδαφος στη συζήτησή μας και ανέφερε τη Subaru. Διότι ανήκει στην Toyota, η οποία θα μπορούσε να υποστηρίξει την εμπλοκή της. Όταν μιλάει ο κύριος Toyoda, μιλάει με σιγουριά. Υπάρχουν λοιπόν συζητήσεις, και η εμπλοκή περισσότερων κατασκευαστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Αν και προτεραιότητα τώρα είναι οι τεχνικοί κανονισμοί και το τι θα ισχύσει με την κατηγορία Rally1, όπου υπάρχει θέμα με τα κόστη. Βλέπουμε πως τα αγωνιστικά WRC-2 και WRC-3 είναι δημοφιλή, καθώς είναι και προσιτά οικονομικά. Έχουμε τις συμμετοχές που έχουμε από αυτοκίνητα Rally1 στους αγώνες του WRC, ωστόσο τα βλέπουμε σε άλλα πρωταθλήματα; Όχι. Είναι πολλά στο τραπέζι και πρέπει να πάρουμε τελικές αποφάσεις σύντομα. Όμως πρέπει να είναι οι σωστές αποφάσεις, όχι απλώς αποφάσεις».

Και στη συνέχεια, ολοκλήρωσε, λέγοντας επί του θέματος: «Ναι, υπάρχουν επαφές για την εμπλοκή νέων κατασκευαστών. Όπως σας είπα ήδη, υπάρχει η θετική στάση του Προέδρου της Toyota σχετικά με πιθανή επιστροφή της Subaru στο σπορ. Και αισιοδοξώ σχετικά».