Το Jeep Wrangler έφτασε τις 5.000.000 πωλήσεις

Τον εντυπωσιακό αριθμό των 5.000.000 άγγιξαν οι πωλήσεις του Jeep Wrangler, με τη συγκεκριμένη ταξινόμηση να καταγράφεται στο Camden του New Jersey.

Νίκη Ferrari (!) καθώς η Red Bull βάζει τρικλοποδιά στην εαυτό της | Speedzone Podcast EP39

Στα περισσότερα από 80 χρόνια που εξελίσσει το θρύλο της, η Jeep® κατασκευάζει μοντέλα με κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες τα οποία ταιριάζουν ιδανικά σε δραστήριους ανθρώπους που ακολουθούν απαιτητικές διαδρομές. Ο οδηγός και οι επιβάτες κάθε Jeep έχουν ανοιχτή πρόσκληση να απολαύσουν τη ζωή στο έπακρο, μέσα σε ένα αυτοκίνητο που εγγυάται ασφάλεια και σιγουριά κάτω από όλες τις συνθήκες.

Σήμερα, η Jeep® ενισχύει τις παραδοσιακές αξίες της με μια παγκόσμια στρατηγική εξηλεκτρισμού που υποστηρίζει το όραμα Zero Emission Freedom και προβλέπει μια εξηλεκτρισμένη έκδοση για κάθε μοντέλο μέχρι το 2025. Ταυτόχρονα, το σύστημα τετρακίνησης 4xe θα εξασφαλίζει αδιαπραγμάτευτες εκτός δρόμου ικανότητες.

Το πρώτο Jeep Wrangler που είχε κωδικό μοντέλου “YJ” μπήκε στην παραγωγή πριν από 37 χρόνια, στο εργοστάσιο της American Motors Corporation. Η εμπορική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1987 και ολοκληρώθηκε το 1995, ύστερα από 630.000 πωλήσεις. Το ακολούθησαν το 1996 το “TJ”, το 2006 το “JK” και το 2017 το “JL” που κρατάει τη σκυτάλη μέχρι σήμερα. Σε όλη αυτή την πορεία κάθε νέα γενιά εξελίσσει αδιάκοπα το θρύλο του Wrangler βασιζόμενη στον απαράμιλλο συνδυασμό των κορυφαίων εκτός δρόμου δυνατοτήτων με το μοναδικό στιλ της Jeep. Μάλιστα, από το “YJ” και ύστερα κάθε νέο Wrangler σχεδιάζεται πιο εκλεπτυσμένο και εύχρηστο στην καθημερινότητα, χωρίς αυτό να συνεπάγεται καμία έκπτωση στις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Ο πιο πρόσφατος σταθμός στην πορεία του μοντέλου και ίσως ο σημαντικότερος σε όλη τη διαδρομή του, είναι το Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid. Αποτελεί με διαφορά το πιο ισχυρό, γρήγορο, αποδοτικό, φιλικό προς το περιβάλλον, τεχνολογικά εξελιγμένο και ψηφιακά προηγμένο Wrangler που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.Το εξηλεκτρισμένο Wrangler αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη έκδοση στην ιστορία του μοντέλου. Από τη συνεργασία ενός 2λιτρου τούρμπο κινητήρα βενζίνης με δύο ηλεκτρικούς η μέγιστη απόδοση είναι 380 PS με 637 Nm, ενώ το αποτελεσματικό και αξιόπιστο σύστημα τετρακίνησης είναι πλήρως μηχανικό και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει οκτώ σχέσεις. Την ηλεκτρική ενέργεια τροφοδοτεί μια μπαταρία υψηλής τάσης με χωρητικότητα 17,3 kWh που επαρκεί για έως 53 km αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης σε αστικό περιβάλλον.

Νίκη Ferrari (!) καθώς η Red Bull βάζει τρικλοποδιά στην εαυτό της | Speedzone Podcast EP39