Πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Tesla το τελευταίο τρίμηνο;

Ιδιαίτερα… παραγωγικό αποδείχτηκε το τελευταίο τρίμηνο για την Tesla, αν και οι παραδόσεις νέων μοντέλων δεν κατάφεραν να σπάσουν το προηγούμενο ρεκόρ.

Ο πιλότος που άναβε τσιγάρο στο πιλοτήριο και τι ξεχωρίζει τη Red Bull σήμερα από τα μεγαθήρια που ακούν στα ονόματα Mercedes και Ferrari | Δείτε εδώ το νέο Speedzone Podcast EP40

Η Tesla συνεχίζει να είναι δημοφιλής σε πωλήσεις ανά τον κόσμο όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία παραγωγής και παραδόσεων νέων μοντέλων του περασμένου και προτελευταίου τριμήνου της χρονιάς που ανακοινώθηκαν χθες.

Με 435.059 παραδόσεις των Model Y, Model 3, Model S και Model X την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου η Tesla δεν κατάφερε να σημειώσει νέο τριμηνιαίο ρεκόρ κινούμενη κάτω από τις προσδοκίες κατά περίπου 20.000 παραδόσεις. Επιπλέον, οι παραδόσεις μειώθηκαν κατά περίπου 30.000 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Tesla

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε από την Tesla το δεύτερο τρίμηνο του 2023 με 466.140 παραδόσεις αυτοκινήτων.

Για το τρίτο τρίμηνο του 2023, η Tesla αναφέρει ότι οι παραδόσεις των Model 3/Y είναι 419.074. Εν τω μεταξύ, οι συνδυασμένες παραδόσεις Model S και Model X έφτασαν μόλις τις 15.985.

Σε ότι αγορά την παραγωγή, η Tesla ανέφερε ότι από τα εργοστάσιά της ανά τον κόσμο «βγήκαν» 430.488 αυτοκίνητα το τρίτο τρίμηνο του 2023, με τα Model 3/Y να φτάνουν τις 416.800 μονάδες και τα Model S/X τις 13.688.

Tesla Berlin Factory

«Η μείωση του όγκου παραγωγής προκλήθηκε από προγραμματισμένες διακοπές λειτουργίας για αναβαθμίσεις εργοστασίων. Ο στόχος για περίπου 1,8 εκατομμύρια οχήματα για το 2023 παραμένει αμετάβλητος», αναφέρει στις ανακοινώσεις της η Tesla.

Οι διακοπές στη λειτουργία των εργοστασίων της εταιρεία του Elon Musk περιλαμβάνουν μια παύση στη μονάδα της Σαγκάης για τη μετάβαση στη νέα έκδοση του Model 3, καθώς και μια αντίστοιχη στο Τέξας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παραγωγή του Tesla Cybertruck.

Tesla

Ο πιλότος που άναβε τσιγάρο στο πιλοτήριο και τι ξεχωρίζει τη Red Bull σήμερα από τα μεγαθήρια που ακούν στα ονόματα Mercedes και Ferrari | Δείτε εδώ το νέο Speedzone Podcast EP40

Tags: