To νέο Honda ZR-V

Γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ του HR-V και του νέου CR-V, το ZR-V είναι το πιο πρόσφατο SUV της Honda που διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό το υβριδικό σύστημα e:HEV.

Ο καθαρός και ταυτόχρονα ισχυρός τετρακύλινδρος κινητήρας άμεσου ψεκασμού 2,0 λίτρων συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες ώστε να προσφέρει επιδόσεις που συνήθως συναντά κανείς σε σπορ hatchback μοντέλα. Το ZR-V είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της Honda που διαθέτει στάνταρ την προηγμένη σουίτα τεχνολογιών Honda SENSING της εταιρείας. Σε συνδυασμό με το ολοκληρωμένο σύστημα αερόσακων και τις εντυπωσιακές επιδόσεις που έχει να επιδείξει σε όλους τους τύπους συγκρούσεων, το ZR-V είναι σε θέση να παρέχει υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

2023 Honda ZR-V e:HEV Sport

Με ύψος 1.620 mm χωρίς φορτίο, πλάτος 1.840 mm, μήκος 4.568 mm και μεταξόνιο 2.657 mm, το ZR-V καταλαμβάνει τη δική του θέση στην γκάμα των SUV οχημάτων της Honda. Όντας κατά 50 mm φαρδύτερο από το HR-V και κατά 59mm χαμηλότερο από το CR-V, το νέο μοντέλο είναι compact αλλά ευρύχωρο, προσφέροντας μία συναρπαστική ισορροπία ικανοτήτων, ευρυχωρίας και ευελιξίας.

2023 Honda ZR-V e:HEV Sport

Διαθέσιμο σε πέντε εξωτερικούς χρωματισμούς που περιλαμβάνουν τους Diamond Dust Pearl, Ruse Black Metallic, Radiant Red Metallic, Platinum White Pearl, και Still Night Blue Pearl. Το ZR-V διατίθεται με ζάντες αλουμινίου 18” στάνταρ σε φινίρισμα Pewter Gray για την έκδοση Elegance και Matt Berlina Black για την Sport, ενώ οι εκδόσεις Advance προσφέρουν φινίρισμα diamond cut και Berlina Black επιδιώκοντας μία πιο premium εμφάνιση.

Το ZR-V υιοθετεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος δύο ηλεκτροκινητήρων. Όπως στο Civic e:HEV, η μονάδα ισχύος παράγει συνολική ισχύ 184 PS και ροπή 315 Nm, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h από μόλις 7,8 δευτερόλεπτα. Όμως, παρά τις ισχυρές επιδόσεις του, το ZR-V είναι επίσης εξαιρετικά αποδοτικό σε πραγματικές συνθήκες, με το e:HEV να πετυχαίνει εκπομπές CO2 από 130 g/km (WLTP) και κατανάλωση από 5,7 L/100km (WLTP συνδυασμένος κύκλος).

2023 Honda ZR-V e:HEV Sport

Πίσω από το τιμόνι των εκδόσεων Elegance και Sport βρίσκεται ένας πίνακας οργάνων TFT επτά ιντσών, που περιλαμβάνει ένα αναλογικό ταχύμετρο για να παρουσιάζει στον οδηγό τις βασικές πληροφορίες σε εξελιγμένη αλλά ευανάγνωστη μορφή. Η κατάσταση του συστήματος infotainment προβάλλεται στην αριστερή πλευρά και οι πληροφορίες για το όχημα και τα συστήματα υποβοήθησης στο κέντρο. Ενσωματωμένος στον πίνακα οργάνων είναι ένας νέος, ευανάγνωστος μετρητής ισχύος, ο οποίος συνδέεται τώρα με τον κινητήρα ώστε να παρέχει μια πιο ελκυστική και συναρπαστική απεικόνιση της ταχύτητας καθώς το αυτοκίνητο επιταχύνει.

Οι εκδόσεις Advance διαθέτουν μια πλήρως ψηφιοποιημένη οθόνη TFT 10,2 ιντσών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προβάλλει μια πληθώρα δεδομένων του οχήματος και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα και συνοπτικά. Η Honda επιδιώκει συνειδητά την ελαχιστοποίηση της διάσπασης της προσοχής του οδηγού και τη διασφάλιση του απόλυτου ελέγχου. Αυτό αντικατοπτρίζεται στον τρόπο διαχείρισης των λειτουργιών μέσω του τιμονιού – o σχετικός επιλογέας στην αριστερή πλευρά του τιμονιού ελέγχει την οθόνη του συστήματος infotainment, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν λειτουργίες ήχου, τηλεφώνου ή ρυθμίσεων, ενώ ο αντίστοιχος στη δεξιά πλευρά ελέγχει τις λειτουργίες του οχήματος και των συστημάτων υποβοήθησης.

2023 Honda ZR-V e:HEV Sport

Μια οθόνη αφής εννέα ιντσών που βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό παρέχει άμεση, σαφή απεικόνιση πληροφοριών για τον οδηγό και τον συνοδηγό, με βασικές πληροφορίες όπως αναπαραγωγή ήχου, ώρα και η κατάσταση του οχήματος. Υπάρχει επίσης μια περιοχή για συντομεύσεις στην οποία καταχωρούνται έως και έξι εφαρμογές για να αποφεύγεται η υπερβολική πλοήγηση στα μενού, ενώ διατηρούνται τα φυσικά κουμπιά και τα χειριστήρια για τις λειτουργίες home (αρχική σελίδα), back (επιστροφή) και την ένταση του ήχου για ευκολία στη χρήση και αυξημένη ασφάλεια κατά την οδήγηση. Οι καθημερινές εφαρμογές είναι προσβάσιμες μέσω της οθόνης αφής του ZR-V, καθώς και με mirroring του smartphone μέσω των Apple CarPlay και του Android Auto.

2023 Honda ZR-V e:HEV Sport

Οι εκδόσεις Advance διαθέτουν ένα ολοκαίνουργιο head-up display (HUD) πέντε ιντσών (HUD), που προβάλλεται στο εσωτερικό του παρμπρίζ και παρουσιάζει σημαντικές πληροφορίες, όπως η ταχύτητα, η πλοήγηση, οι λειτουργίες του Honda SENSING και οι εισερχόμενες κλήσεις – και όλα αυτά στο οπτικό τους πεδίο. Για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη συνδεσιμότητα για όλους τους επιβάτες, το ZR-V διαθέτει πέντε ξεχωριστές θύρες για τη φόρτιση κινητών συσκευών σε όλη την καμπίνα. Μπροστά, υπάρχει μία επιφάνεια ασύρματης φόρτισης 15 Watt για smartphones, εκτός από τις φωτιζόμενες θύρες ταχείας φόρτισης USB-A και USB-C κάτω από τον επιλογέα ταχυτήτων στην κεντρική κονσόλα. Για τους πίσω επιβάτες, δύο φωτιζόμενες θύρες ταχείας φόρτισης USB-C βρίσκονται δίπλα στους αεραγωγούς στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας.

Παρακολουθήστε εδώ το νέο SpeedZone podcast | O Alonso ξαναχτυπά! (και ένας αγώνας F1 σε parking αυτοκινήτων) - κάντε κλικ στην εικόνα