Γύριζαν βίντεο τρέχοντας με 292 χλμ./ώρα!

Ένας 29χρονος και ένας 62χρονος θα δικαστούν για επικίνδυνη οδήγηση στην Ελλάδα, καθώς κατελήφθησαν να έχουν αναρτήσει διάφορα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία ανέπτυσσαν ταχύτητες ως και 292 χλμ./ώρα.

Στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών δράσεων και κατόπιν επισταμένων ερευνών αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο οδηγών ηλικίας 62 και 29 ετών, για επικίνδυνη οδήγηση.

Η ταυτοποίηση των δύο ανωτέρω οδηγών κατέστη δυνατή, καθώς είχαν αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο ως οδηγοί οχημάτων ανέπτυσσαν μεγάλη ταχύτητα σε οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής, εγκυμονώντας κατά τον τρόπο αυτό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και επαυξάνοντας τον κίνδυνο για τους λοιπούς οδηγούς.

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω οδηγοί διαπιστώθηκε από το αναρτημένο βιντεοληπτικό υλικό κατά περίπτωση ότι:

  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ 100 και 178 χιλιομέτρων ανά ώρα, επί της Ε.Ο. Αθηνών–Σουνίου, από το ύψος Βάρης Αττικής έως το ύψος της περιοχής Αγίας Μαρίνας Αττικής ενώ προέβαιναν στην τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, διενεργώντας ταυτόχρονα συνεχείς, επαναλαμβανόμενους και επικίνδυνους ελιγμούς χωρίς τη χρήση δεικτών αλλαγής κατεύθυνσης και προβαίνοντας σε αντικανονικό προσπέρασμα λοιπών οχημάτων.
  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ 120 και 215 χιλιόμετρων ανά ώρα, επί της Λεωφ. Σχιστού, στο ρεύμα κυκλοφορίας Κερατσίνι.
  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ 160 και 220 χιλιομέτρων ανά ώρα, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής των Μεγάρων.
  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ 223 και 292 χιλιομέτρων ανά ώρα, επί μη προσδιοριζόμενου εθνικού οδικού άξονα.

Η Ελληνική Αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων, ούτε κάποια άλλα αναγνωρίσιμα στοιχεία τους, λόγω των απαγορεύσεων που επιβάλει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα συνεχιστούν οι εξειδικευμένες τροχονομικές δράσεις και οι επισταμένες έρευνες, με στόχο την προστασία των οδηγών και την επαύξηση της οδικής ασφάλειας, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες της οδικής κυκλοφορίας, ενώ ταυτόχρονα θα ενταθούν οι προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση των οδηγών για τους κινδύνους της επικίνδυνης οδήγησης.