Το νέο Ford Explorer

Με αυτονομία έως 602 χλμ.το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer έρχεται με αξιώσεις να... εξερευνήσει την κατηγορία των μεσαίων SUV μηδενικών εκπομπών.

Το ολοκαίνουργιο, μεσαίου μεγέθους Ford Explorer είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover που προορίζεται για ένα δραστήριο τρόπο ζωής και έχει σχεδιαστεί στην Ευρώπη με γνώμονα τις ανάγκες των καταναλωτών της γηραιάς ηπείρου, όπου και παράγεται στο προηγμένο Ford Cologne Electrification Center στη Γερμανία.

Το νέο EV έρχεται να εγκαινιάσει μια νέα εποχή για την Ford και ταυτόχρονα να δώσει μια καινούργια πνοή στον αναπτυσσόμενο σήμερα κλάδο της ηλεκτρικής κινητικότητας, προσφέροντας ένα πακέτο που ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, την συνδεσιμότητα νέας γενιάς και τις επιδόσεις του.

Ford Explorer

Ταυτόχρονα, εκτός από την φουτουριστική εξωτερική σχεδίαση, το νέο Ford Explorer διακρίνεται για την πρακτικότητα, την πολυτέλεια, τον πλούσιο εξοπλισμό, τις τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού αλλά και τις δυνατότητες που εξασφαλίζει στους πελάτες στους τομείς της φόρτισης και της αυτονομίας.

Ford Explorer

Η πισωκίνητη έκδοση RWD με την μεγάλη μπαταρία του νέου Ford Explorer αποδίδει μέγιστη ισχύ 286 ίππους και άμεσα διαθέσιμη ροπή 545 Nm, ενώ στην τετρακίνητη AWD οι αντίστοιχες τιμές απόδοσης είναι 340 ίπποι και 684 Nm. Κορυφαίες είναι και οι επιδόσεις, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 χλμ./ώρα και την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 6,4 δλ. για το Explorer RWD και 5,3 δλ. για το Explorer AWD.

Ford Explorer

Ford Exolorer: Με αυτονομία έως 602 χλμ.

Το νέο Ford Explorer εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό κύκλωμα που υποστηρίζει κάθε είδους φόρτιση τόσο σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), όσο και σε συνεχές (DC). Σε ταχυφορτιστή DC υψηλής ισχύος, η μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να φορτιστεί από 10% σε 80% σε μόλις 26 λεπτά για τις εκδόσεις AWD, ενώ με μια πλήρη φόρτισή της το νέο Ford Explorer RWD είναι σε θέση να επιτύχει αυτονομία έως και 602 χλμ.

Πληροφορίες για τη φόρτιση και την αυτονομία του νέου Ford Explorer διατίθενται με χρήση της προηγμένης εφαρμογής FordPass, μέσω της οποίας οι πελάτες μπορούν να προγραμματίζουν τη φόρτιση τις ώρες που επιθυμούν ώστε να εκμεταλλεύονται ευνοϊκά τιμολόγια (για παράδειγμα τις νυχτερινές ώρες) φροντίζοντας παράλληλα η φόρτιση να είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ολοκλήρωση των προσεχών ταξιδιών τους.

Ford Explorer

Επίσης, με την εφαρμογή FordPass, οι οδηγοί μπορούν να ορίζουν τις ώρες που θα αναχωρήσουν, ενεργοποιώντας τη λειτουργία προετοιμασίας (pre-conditioning) για την επίτευξη της ιδανικής θερμοκρασίας στην καμπίνα την ώρα που το όχημα φορτίζεται, αποθηκεύοντας περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια στην μπαταρία.

Επίσης, το διασυνδεδεμένο σύστημα πλοήγησης του νέου Ford Explorer, σε συνδυασμό με τον ευφυή υπολογιστή ταξιδιού (EV Trip Planner), μπορεί να εντοπίζει τα σημεία που βρίσκονται οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παροτρύνοντας τους οδηγούς να φορτίσουν στα πιο βολικά για αυτούς σημεία, ώστε να μην ανησυχούν για το υπόλοιπο της αυτονομίας.

Ford Explorer

 

Ford Explorer