Ντεμπούτο για τον Kalle Rovanpera στις πίστες

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC Kalle Rovanpera έκανε το ντεμπούτο τους σε αγώνες σιρκουί, στον δεύτερο για το 2024 διπλό αγώνα του Porsche Carrera Cup Benelux που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Zandvoort.

O Kalle Rovanpera, που φέτος συμμετέχει στο WRC με περιορισμένο πρόγραμμα, έδωσε το «παρών» στον πρώτο γύρο του Porsche Carrera Cup Benelux που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του σε αγώνες σιρκουί, ο εργοστασιακός οδηγός της Toyota στο WRC τερμάτισε τέταρτος και πέμπτος στους δύο αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Zandvoort, οδηγώντας όπως και οι υπόλοιποι 22 οδηγοί μια Porsche 911 GT3 Cup που ετοίμασε για αυτόν η Red Ant Racing.

Στις κατατακτήριες δοκιμές, ο Φινλανδός σημείωσε τον δεύτερο χρόνο, μόλις 0,165 δλ. μακριά από τον Niels Langeveld που πήρε την pole position.

Kalle Rovanpera - Porsche Carrera Cup Benelux

Στον πρώτο από τους δύο αγώνες, ο οποίος διεκόπει στους πρώτους γύρους ύστερα από ένα ατύχημα, ο Kalle Rovanpera «έγραψε» τον ταχύτερο γύρο τερματίζοντας μόλις 0,1 δλ. μακριά από τη τρίτη θέση στο podium των νικητών.

Ο επόμενος από τους συνολικά τέσσερις αγώνες του Porsche Carrera Cup Benelux στους οποίους θα συμμετάσχει φέτος ο Kalle Rovanpera πίσω από το τιμόνι της 911 GT3 Cup είναι εκείνος στην Imola (5-7 Ιουλίου).

Kalle Rovanpera - Porsche Carrera Cup Benelux