Η Nissan επιταχύνει την μετάβαση στον πλήρη εξηλεκτρισμό

Η Nissan συνεχίζει το όραμά της για ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων, επιβεβαιώνοντας ότι και τα τρία μοντέλα που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι 100% ηλεκτρικά.

Στο Sunderland, το σχέδιο της Nissan για την παραγωγή του μέλλοντος, θα αποτελείται από τρία ηλεκτρικά οχήματα (EVs), τρία gigafactories και επένδυση έως και 3 δισεκατομμύρια Αγγλικές Λίρες.

Το project περιλαμβάνει μελλοντικές πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις των Qashqai και Juke της Nissan. Με την ανακοίνωση αυτή, η Nissan επιβεβαίωσε ότι και το τρίτο όχημα που σχεδιάζεται για παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι η επόμενη γενιά του Nissan LEAF, του αυτοκινήτου που τόλμησε να πυροδοτήσει την ηλεκτροκίνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τόσο η κατασκευή οχημάτων όσο και μπαταριών θα τροφοδοτείται από το EV36Zero Microgrid, το οποίο θα ενσωματώνει τα αιολικά και ηλιακά πάρκα της Nissan και θα έχει την δυνατότητα να παρέχει 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στη Nissan και στους γειτονικούς προμηθευτές της.

Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί την επιβεβαίωση της Nissan ότι όλα τα νέα της αυτοκίνητα στην Ευρώπη στο εξής θα είναι πλήρως ηλεκτρικά και ότι αναμένει η γκάμα επιβατικών αυτοκινήτων της στην Ευρώπη να είναι 100% ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Επίσης, βασίζεται στο όραμα Ambition 2030 της Nissan να γίνει μια πραγματικά βιώσιμη εταιρεία, που οδηγεί προς έναν κόσμο καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς.

Αυτά τα τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν το μέλλον και για τα τρία μοντέλα που κατασκευάζονται σήμερα στο εργοστάσιο Nissan Sunderland. Πρόκειται για το Nissan Qashqai, το αυθεντικό crossover το οποίο αντιπροσωπεύει ένα στα πέντε από όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Nissan JUKE, το κόμπακτ crossover που έχει πουλήσει περισσότερες από ένα εκατομμύριο μονάδες και το Nissan LEAF, το πρώτο EV μαζικής παραγωγής στον κόσμο.

Μαζί και τρία πρωτότυπα μοντέλα όπως:

Το Nissan Hyper Urban Concept, ένα crossover EV που χαρακτηρίζεται από κομψή και μοντέρνα αισθητική. Το Nissan Hyper Punk Concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό συμπαγές crossover με εξωτερική αισθητική που ορίζεται από πολύπλευρες και πολυγωνικές επιφάνειες και το Nissan Chill-Out Concept, που παρουσιάστηκε το 2021 και είχε προηγουμένως επιβεβαιωθεί ως η έμπνευση για ένα μελλοντικό EV που θα κατασκευαστεί στο Σάντερλαντ.

Tags: