Το Dacia Sandero είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη

Η Dacia συνεχίζει με εντυπωσιακούς ρυθμούς την ανοδική της πορεία στην αγορά.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το 2022, η μάρκα πέτυχε ρεκόρ στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς της τάξης του 7,6%, ενισχύοντας τη θέση της για δεύτερη συνεχή χρονιά αφού εξασφάλισε μερίδιο 6,2% το 2021. Επίσης, έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο κατά το 2022, καθώς πούλησε το αυτοκίνητο υπ’ αριθμό 8.000.000 από το 2004 που ξεκίνησε την πορεία της στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Οι πρώτοι μήνες του 2023 αποδεικνύουν ότι η Dacia στοχεύει ακόμα ψηλότερα. Ο μήνας Απρίλιος έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το Dacia Sandero αφού βρέθηκε στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων, ρίχνοντας από την πρώτη θέση το Tesla Model Y. Κατάφερε να σημειώσει 18.659 πωλήσεις, κάτι που αντιστοιχεί με μια αύξηση της τάξης του+44% σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, στην ένατη θέση βρέθηκε και το Dacia Duster με 12.953 πωλήσεις και μια αύξηση +38% σε σχέση με το 2022. Μια ισχυρή απόδοση που επιβεβαιώνει τη φιλοσοφία της μάρκας να προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής / αγοράς (value for money) στην αγορά.

Το ανανεωμένο Dacia Sandero προσφέρει πιο αποδοτικούς κινητήρες, περισσότερη τεχνολογία και, όπως πάντα στο πνεύμα Dacia, προσφέρουν εύκολη και άνετη οδήγηση και χαμηλή τιμή αγοράς. Βασίζεται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF του Ομίλου της Renault, κάτι που του προσφέρει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά, αισθητά μειωμένους κραδασμούς και θορύβους στο εσωτερικό ενώ διαθέτει και υψηλά επίπεδα ασφάλειας, με την ενσωμάτωση της τελευταίας γενιάς συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS). Διατίθεται με τον κινητήρα ενός λίτρου Tce απόδοσης 90 ίππων ενώ είναι εφοδιασμένο είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων είτε με το αυτόματο CVT

 

Τα αυτοκίνητα της Dacia πωλούνται σήμερα σε περισσότερες από 44 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Κύπρο. Όλα τα μοντέλα της DACIA - Sandero, Sandero Stepway, Jogger και Duster βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε όλες τις πόλεις.