Νέο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid των 265 ίππων

Το νέο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid έρχεται να διευρύνει έτι περαιτέρω τη γκάμα του μοντέλου.

Το ολοκαίνουριο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα μετάδοσης της κίνησης το οποίο βασίζεται εν πολλοίς στον τρίτης γενιάς βενζινοκινητήρα 1.6 T-GDi Smartstream. Αυτός ο κινητήρας συνδυάζεται για την περίσταση με έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 66,9 kW (91 περίπου ίπποι) και μέγιστη ροπή 304 Nm, καθώς και με μπαταρία πολυμερών λιθίου με χωρητικότητα 13,8 kWh. O κινητήρας βενζίνης και ο ηλεκτροκινητήρας συνδυαστικά παρέχουν μέγιστη ισχύ 265 ίππων και μέγιστη ροπή 350 Nm.

Την όλη διάταξη συνοδεύει ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων με έλεγχο μέσω πλήκτρων και στάνταρ τετρακίνηση HTRAC.

Όπως συμβαίνει με όλα τα υβριδικά οχήματα, έτσι και στο νέο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid όταν οι ταχύτητα κίνησης είναι χαμηλή και η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας σε ικανοποιητικά επίπεδα, το όχημα κινείται μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα την οδήγηση χωρίς θόρυβο και χωρίς κατανάλωση καυσίμου. Οι οδηγοί μπορούν επίσης όποτε το θελήσουν να μετακινούνται αποκλειστικά ηλεκτρικά με το πάτημα του αντίστοιχου κουμπιού, καλύπτοντας πάνω από 60 χλμ., σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Εξοπλισμένο με ενσωματωμένο φορτιστή 7,2 kW, το νέο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid μπορεί να φορτιστεί είτε σε σταθμό φόρτισης ή με τη χρήση οικιακής παροχής ρεύματος (σούκο ή wall box).

Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση της μπαταρίας υψηλής τάσης στο δάπεδο, το νέο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid προσφέρει άνεση και μεγάλο χώρο για τα πόδια. Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν 955 χλστ. χώρο για τα πόδια τους, ενώ ταυτόχρονα η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο σε σχέση με προηγούμενο Tucson (558 λίτρα, +9%). Εδώ, αξίζει να σημεθωθεί ότι με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, η μέγιστη μεταφορική ικανότητα αυξάνεται έως και τα 1.737 λίτρα.

Η τετρακίνηση στο ολοκαίνουριο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid είναι στάνταρ συνοδευόμενη από τον επιλογέα Terrain Mode για ασφαλή οδήγηση σε δύσκολα εδάφη. Το σύστημα HTRAC μπορεί να μεταβάλλει την κατανομή της ροπής στους εμπρός και πίσω τροχούς ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης και την κατάσταση οδήγησης, ενώ ο επιλογέας Terrain Mode βελτιστοποιεί την ισχύ, τη ροπή και το φρενάρισμα ανάλογα με τις οδικές συνθήκες που έχουν επιλεγεί από τον οδηγό.
 
Η προαιρετική ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (ECS) χρησιμοποιεί τεχνολογία ενεργών αμορτισέρ για να παρέχει ευέλικτα χαρακτηριστικά οδήγησης, ανάλογα με τις συνθήκες και τις προτιμήσεις του οδηγού. Το ECS ελέγχει αυτόματα και συνεχώς τα αμορτισέρ για μεγιστοποίηση της άνεσης και των επιδόσεων – οι οδηγοί μπορούν επίσης να προσαρμόσουν το ECS και τα χαρακτηριστικά του συστήματος διεύθυνσης επιλέγοντας τα προγράμματα Eco ή Sport Mode.
 

Όπως και οι άλλες εκδόσεις, έτσι και η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση του ολοκαίνουριου Hyundai Tucson ξεχωρίζει για τη σύγχρονη σχεδίασή της υιοθετώντας την… υπογραφή Parametric Hidden Lights. Στο βασικό εξοπλισμό του νέου Tucson Plug-inHybrid περιλαμβάνονται προβολείς Full LED και 19’’ ζάντες αλουμινίου, ενώ μία σειρά από τεχνολογίες προσανατολισμένες στον άνθρωπο, όπως ο κλιματισμός τριών ζωνών με πολυκατευθυντικούς αγωγούς και οι φωνητικές εντολές για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, εξασφαλίζουν μια διαισθητική εμπειρία στον χρήστη.

Σε αυτές περιλαμβάνονται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών και μια οθόνη AVN 10,25 ιντσών με συνδεδεμένες υπηρεσίες τηλεματικής Hyundai BlueLink, οι οποίες περιλαμβάνουν απομακρυσμένο κλείδωμα, έλεγχο λειτουργίας συστημάτων του αυτοκινήτου, εντοπισμό του, συνέχιση πλοήγησης από το κινητό (Last Mile Navigation), ενσωμάτωση σημείων χάρτη από το iCalendar και πληροφορίες κοντινών σημείων στάθμευσης και φόρτισης. Οι χρήστες BlueLink μπορούν επίσης να ελέγξουν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του Tucson Plug-in Hybrid και να διαχειριστούν τις ρυθμίσεις φόρτισης μέσω της εφαρμογής.

Επιπρόσθετα, τα ολοκαίνουρια συστήματα υποβοήθησης οδηγού και τα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας καθιστούν το νέο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα της αγοράς. Μεταξύ άλλων, το Remote Smart Parking Assist επιτρέπει στο αυτοκίνητο να σταθμεύει μόνο του, αφαιρώντας την πίεση από τον οδηγό σε δύσκολες καταστάσεις στάθμευσης.

Το Highway Driving Assist διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας του ενώ προσαρμόζει την ταχύτητα με βάση τα δεδομένα πλοήγησης, τις κυκλοφοριακές συνθήκες και επικείμενες στροφές. Επίσης, το Parking Collision-avoidance Assist βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων με εμπόδια στο πίσω μέρος καθώς το όχημα κινείται με όπισθεν και χαμηλή ταχύτητα. Το σύστημα εκπέμπει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις και ενεργοποιεί τα φρένα όταν αυτό είναι απαραίτητο. Μια πληθώρα άλλων χαρακτηριστικών ασφαλείας συμβάλλουν στη βελτίωση της ορατότητας, στην προστασία των επιβατών που κάθονται τόσο εμπρός μέρος όσο και πίσω καθώς και στην πρόληψη συγκρούσεων.

Σε επίπεδο παθητικής ασφάλειας, το νέο Hyundai Tucson Plug-in Hybridi διαθέτει στάνταρ έβδομο κεντρικό αερόσακο μεταξύ οδηγού και συνοδηγού, αυτόματη ειδοποίηση εκτάκτου ανάγκης E-Call, καθώς και τεχνολογία Multi-Collision Brake για αποφυγή πολλαπλών συγκρούσεων.