Τα Volvo EX90 και XC90 Recharge κερδίζουν τα βραβεία Best Family Car Awards

Το πλήρως ηλεκτρικό Volvo EX90 και το plug-in υβριδικό XC90 Recharge ανακηρύχθηκαν ως το καλύτερο ηλεκτρικό και καλύτερο υβριδικό SUV, αντίστοιχα στο διαγωνισμό «Parents Best Family Car Award».

Η επιτροπή ειδικών κριτών, οι οποίοι έχουν προσωπική εμπειρία με τις δικές τους οικογένειες σε αυτά ή παρόμοια οχήματα, αξιολόγησε πάνω από 140 μοντέλα στους ακόλουθους τομείς:  

- συνολική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της υποβοήθησης του οδηγού

- παιδικά καθίσματα επιβατών, συμπεριλαμβανομένης της ευκολίας εγκατάστασης, στην πίσω και τρίτη σειρά και της πρόσβασης στην τρίτη σειρά

- ισχύς και τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου

- φιλικότητα προς την οικογένεια

- παράγοντες που θα μπορούσαν να προσελκύσουν οικογένειες

- και τιμή για κάθε μοντέλο στην κατηγορία του.

Τόσο το EX90 όσο και το XC90 Recharge αναδείχθηκαν κορυφαία στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Το Volvo EX90 θέτει την εταιρεία σε μια αποφασιστική πορεία προς την κατεύθυνση να γίνει κατασκευαστής πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030. Το EX90 ενσαρκώνει τη σκανδιναβική σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, με αποτέλεσμα ένα ευέλικτο και κομψό οικογενειακό αυτοκίνητο που συνδυάζει άψογα την τεχνολογία αιχμής με τις μοντέρνες και κομψές αναλογίες. Παράλληλα, αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή στην ασφάλεια για τη Volvo Cars αφού το επταθέσιο SUV ανεβάζει περαιτέρω τα πρότυπα της εταιρείας στο χώρο αυτό.

Είναι κατασκευασμένο σε μια ειδική ηλεκτρική πλατφόρμα που εξαλείφει την ανάγκη για τους αγοραστές πολυτελών αυτοκινήτων να αποφασίσουν μεταξύ πρακτικότητας και πλήρους ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας έως και 600 χιλιόμετρα αυτονομία οδήγησης χωρίς εκπομπές ρύπων και δυνατότητα φόρτισης από 10-80% σε περίπου 30 λεπτά.

Βασικό μοντέλο της γκάμας της Volvo Cars, το βραβευμένο Volvo XC90 Recharge, είναι μια περήφανη δήλωση του σκανδιναβικού σχεδιασμού, της προηγμένης μηχανικής και της ευελιξίας. Με δυνατότητα επιλογής έξι ή επτά θέσεων, το plug-in υβριδικό προσφέρει έως και 73 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας.

Tags: