Πρώτη παγκόσμια παρουσίαση για το νέο Range Rover

Το Range Rover είναι το αυθεντικό πολυτελές SUV και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και 50 χρόνια.

Ένα premium μοντέλο που καταφέρνει να συνδυάζει την άνεση, την προηγμένη τεχνολογία και τις εντυπωσιακές ικανότητες. Με μια σειρά αποδοτικών ήπιων υβριδικών και plug-in υβριδικών κινητήρων – και ένα αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover που θα ενταχθεί στη γκάμα το 2024 – μαζί με χώρους μέχρι και επτά επιβάτες, το νέο Range Rover καλύπτει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού οδηγού. Ο μοντέρνος σχεδιασμός και η κομψότητα κυριαρχούν τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Διατηρεί την ταυτότητα της εταιρείας αλλά με σύγχρονα στοιχεία και την προσθήκη της τελευταίας λέξεις της τεχνολογίας στους τομείς της άνεσης, της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας.

Μοντέρνοι, έξυπνοι και τεχνολογικά προηγμένοι εσωτερικοί χώροι παρέχουν συνδεσιμότητα και άνεση καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Το σύστημα Active Noise Cancellation (στις εκδόσεις με το ηχοσύστημα Meridian Signature Surround) παρακολουθεί τους κραδασμούς των τροχών, τον θόρυβο των ελαστικών και τους ήχους του κινητήρα που μεταδίδονται στην καμπίνα και παράγει ένα ηχητικό σήμα ακύρωσης, το οποίο αναπαράγεται μέσω από τα 35 ηχεία του συστήματος.

Στον τομέα ψυχαγωγίας επιβατών, το νέο Range Rover μπορεί να παρέχει μέχρι και πέντε οθόνες από 8 μέχρι 13.7 ίντσες, μπροστά και πίσω, με τους πίσω επιβάτες να έχουν οθόνη υφής από την οποία να ελέγχουν το οπτικοακουστικό υλικό που απολαμβάνουν στις οθόνες των πλατών των εμπρός καθισμάτων. Το Range Rover ήταν το πρώτο πολυτελές SUV που διέθετε ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις αέρα το 1992, και το New Range Rover συνεχίζει αυτήν την πρωτοποριακή προσέγγιση με Dynamic Response Pro και προληπτική ανάρτηση που χρησιμοποιεί δεδομένα eHorizon Navigation για να διαβάσει το δρόμο μπροστά και να προετοιμάσει την ανάρτηση ανάλογα.

Η έξυπνη τεχνολογία λειτουργεί επίσης σε συνδυασμό με το Adaptive Cruise Control με Steering Assist για να εξομαλύνει τις κινήσεις του αμαξώματος που προκύπτουν από ξαφνικές αλλαγές στην ταχύτητα. Το έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων και ελέγχεται από το σύστημα Intelligent Driveline Dynamics (IDD) της Land Rover, το οποίο παρακολουθεί τα επίπεδα πρόσφυσης και τις οδηγίες του οδηγού 100 φορές το δευτερόλεπτο για να κατανέμει προγνωστικά τη ροπή μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, για βέλτιστη πρόσφυση εντός και εκτός δρόμου.

Το νέο Range Rover θα παράγεται αποκλειστικά στο Solihull Manufacturing Facility στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής που στεγάζεται στο κτίριο από όπου κυλούσαν προηγούμενες γενιές Land Rover.