Το hypercar της Peugeot κατασκευασμένο από LEGO

Μετά την απoκάλυψη του hypercar 9X8 πέρυσι, η Team Peugeot Total Energies αποδέχθηκε μια νέα πρόκληση μηχανικής, αναδημιουργώντας το νέο υβριδικό υπεραυτοκίνητο σε μορφή LEGO.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Ayrton Senna: Ο φιλόσοφος της ταχύτητας | Speedzone Podcast EP27

Σε ένα επίτευγμα μηχανικής αριστείας, οι ομάδες σχεδιασμού του LEGO Group και της Peugeot Sport δημιούργησαν μια ακριβή έκδοση σε κλίμακα 1:10 του υπεραυτοκινήτου 9X8. Από την κομψή σιλουέτα μέχρι τις λάμψεις στο χρώμα, αυτό το νέο μοντέλο της LEGO Technic ζωντανεύει την δελεαστική εικόνα του 9X8. Το 9X8 καταδεικνύει την πορεία εξηλεκτρισμού της Peugeot και ενσωματώνει την διάθεση της μάρκας για ανταγωνισμό υψηλών επιδόσεων.

Peugeot 9x8 LEGO

Το πραγματικό ηλεκτρικό κιβώτιο 7 ταχυτήτων του τετρακίνητου υπεραυτοκινήτου έχει αντιγραφεί σε ακριβή κλίμακα σε αυτό το νέο μοντέλο, το οποίο διαθέτει επίσης τις μοναδικές πόρτες του hypercar, το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης χαμηλών εκπομπών ρύπων, την δυναμική ανάρτηση και το κομψό προφίλ. Οι φανταστικές λεπτομέρειες, όπως ο κινητήρας V6 και τα φωτεινά στοιχεία που λάμπουν στο σκοτάδι, αποτυπώνουν πραγματικά τη συγκίνηση των αγώνων.

Μιλώντας για το θαύμα των 1.775 κομματιών, ο Kasper René Hansen, σχεδιαστής του Ομίλου LEGO είπε: «Οι δύο εταιρείες μας ενώθηκαν για να δημιουργήσουν ένα προϊόν που γιορτάζει μια νέα υβριδική εποχή αγώνων και μηχανικής. Η αναδημιουργία των σχημάτων και των λεπτομερειών ενός τόσο κομψού αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας στοιχεία LEGO Technic δεν ήταν εύκολο κατόρθωμα, αλλά ήταν τιμή μου να δουλέψω τόσο δημιουργικά με την Team Peugeot Total Energies σε αυτό και είμαι περήφανος που μαζί καταφέραμε να κατασκευάσουμε πραγματικά το hypercar σε μορφή LEGO Technic».

Peugeot 9x8 LEGO

Olivier Jansonnie, Τεχνικός Διευθυντής PEUGEOT Sport
«Η τεχνική συνεργασία μας με τον Όμιλο LEGO ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022, 5 μήνες πριν την αποκάλυψη του Peugeot 9X8. Χρειάστηκε ένας χρόνος για την πλήρη ανάπτυξη του έργου από τις τεχνικές και σχεδιαστικές ομάδες, επιτρέποντάς μας να μεταφέρουμε απευθείας τις τεχνικές λεπτομέρειες του Peugeot 9X8 στο μοντέλο LEGO Technic. Ήταν πολύ σημαντικό και για τις δύο μάρκες να δημιουργήσουν ένα μοντέλο που να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό. Οι ομάδες Peugeot, Peugeot Sport και LEGO είχαν πολυάριθμες συναντήσεις σχετικά με την σχεδίαση της ανάρτησης και των υβριδικών συστημάτων που δεν μπορούν να αναπαραχθούν από φωτογραφίες. Ευχαριστούμε τον Όμιλο LEGO για αυτό το έργο, είμαστε πολύ περήφανοι και εντυπωσιασμένοι από το τελικό αποτέλεσμα που είναι κάτι πολύ περισσότερο από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε».

Peugeot 9x8 LEGO

Αυτή η τελευταία προσθήκη στη σειρά LEGO Technic έχει ύψος πάνω από 13 cm, πλάτος 22 cm και μήκος 50 cm όταν είναι πλήρως κατασκευασμένο και είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει μια συναρπαστική «φανταστική αγωνιστική» εμπειρία στους θαυμαστές και φίλους της LEGO.

Peugeot 9x8 LEGO

Η έκδοση LEGO του αγωνιστικού αυτοκινήτου αποκαλύφθηκε στον πρώτο αγώνα του Παγκόσμιου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της FIA στην Πορτογαλία, πριν το πραγματικό αυτοκίνητο βγει στις πίστες προετοιμάζοντας την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του στον αγώνα Le Mans 24 Hour στις 10-11 Ιουνίου. Το σετ LEGO Technic Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar είναι διαθέσιμο μέσω των LEGO Stores και του www.LEGO.com και μέσω του δικτύου αντιπροσωπειών της Peugeot από την 1η Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Ayrton Senna: Ο φιλόσοφος της ταχύτητας | Speedzone Podcast EP27