Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού Ford Explorer

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου και αμιγώς ηλεκτρικού Explorer στο εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ford στην Κολωνία.

Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του νέου και αμιγώς ηλεκτρικού Ford Explorer στην πρώτη αποκλειστική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας στην Ευρώπη μετά από επένδυση ύψους 2 δις δολαρίων που μεταμόρφωσε μια ιστορική εγκατάσταση σε «εργοστάσιο του μέλλοντος».

Αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για την παραγωγή μιας ολοκαίνουργιας γενιάς ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων υψηλής ποιότητας για την Ευρώπη, το νέο Explorer είναι το πρώτο όχημα που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία. Ένα δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που θα είναι ένα νέο σπορ crossover, θα αποκαλυφθεί σύντομα και θα αρχίσει να κατασκευάζεται στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις αργότερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Ford Explorer

Το νέο Ford Explorer συνδυάζει την γερμανική μηχανολογία και την αμερικανική φιλοσοφία με ανώτερες στάνταρ προδιαγραφές, οι οποίες περιλαμβάνουν ηλεκτρικά συστήματα κίνησης με μπαταρία που εξασφαλίζουν μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά την οδήγηση και αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Ford Explorer: Το εργοστάσιο του μέλλοντος

Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και εκατοντάδες υπερσύγχρονα ρομπότ που λειτουργούν σαν σε χορογραφία, τα οποία θα δημιουργούν μια νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής ποιότητας για τους πελάτες της εταιρείας στην Ευρώπη. Το σύστημα «ψηφιακών διδύμων» της μονάδας παρακολουθεί και υποστηρίζει τους χειριστές της γραμμής παραγωγής για την επίτευξη υψηλών προτύπων ποιότητας.

Ford Explorer

Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία υποστηρίζεται από μηχανές αυτομάθησης και περισσότερα από 600 νέα ρομπότ που εκτελούν εργασίες συγκόλλησης, κοπής, κερώματος, βαφής και συναρμολόγησης, σε μία πολύπλοκη χορογραφία που έρχεται να εξασφαλίσει μεταξύ άλλων ακρίβεια, αποδοτικότητα και ποιότητα.

Το νέο κέντρο ελέγχου της μονάδας παρακολουθεί ολόκληρη τη διαδικασία συναρμολόγησης σε πραγματικό χρόνο – ακόμα και την ποσότητα των επιμέρους εξαρτημάτων και βιδών σε κάθε σταθμό εργασίας. Το «ψηφιακό δίδυμο» του εργοστασίου απεικονίζεται σε μια γιγαντιαία οθόνη αφής που περιέχει όλους τους σταθμούς εργασίας και παρέχει πληροφορίες που σχετίζονται με τα εργαλεία, την παράδοση υλικών, την ασφάλεια εργασίας και πολλά άλλα. Με μικρές οθόνες αφής οι εργαζόμενοι στη γραμμή παραγωγής παρέχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του χώρου εργασίας τους.

Ford Explorer

Πιο βιώσιμη παραγωγή

Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας είναι ένα από τα πιο αποδοτικά εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων της Ford παγκοσμίως, υποστηριζόμενο από σημαντικές μειώσεις στις εκπομπές ρύπων, τη χρήση νερού και την κατανάλωση ενέργειας. Η Ford εργάζεται για την υλοποίηση μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα για το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας. Με την έναρξη της παραγωγής, τα δεδομένα για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) θα παρακολουθούνται αλλά και θα καταγράφονται για ανεξάρτητη πιστοποίηση, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διεθνή πρότυπα. Με στόχο την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα, η Ford θα βελτιώνει διαρκώς την αποδοτικότητα και συγχρόνως θα μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Εκτός από τις πρωτοβουλίες που μειώνουν τις εκπομπές, τη χρήση νερού και την κατανάλωση ενέργειας, όλη η ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που απαιτούνται για τη λειτουργία του εργοστασίου προέρχονται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές και βιομεθάνιο. Η Ford Motor Company στοχεύει σε μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα στην παραγωγή σε όλες τις εγκαταστάσεις, τα logistics και τους άμεσους προμηθευτές της στην Ευρώπη έως το 2035.

Ford Explorer